Vælg selv smagen på din elektroniske cigaret

Der findes uendeligt mange forhandlere af e-væsker til din elektroniske cigaret. Det første du dog skal tænke på når du indkøber væsker til din e-cigaret er hvilken nikotinstyrke du ønsker, hvis du altså ønsker at ryge dine e-cigaretter med nikotin. Bemærk dog, at det ikke er lovligt for danske e-cigaret forhandlere at sælge nikotin holdige væsker i Danmark. Du er altså tvunget til at handle i udlandet, hvis du vil have e-væske med nikotin. Hvis du er storryger skal du nok have fat i e-væsker på 24 mg. Ryger du op til 20 cigaretter om dagen anbefales det med 18 mg. Hvis du tidligere har røget op til 15 light cigaretter om dagen bør du vælge 12 mg. Hvis dit daglige forbrug af almindelige cigaretter er på 10 eller derunder kan du nøjes med e-væsker på 6 mg. Hvis du førhen kun har røget vandpibe eller du er eksryger, der blot ønsker beskæftigelse til fingrene, og følelsen af røg i lungerne så kan du også få e-væsker helt uden nikotin (0 mg).

Du har frit valg med e-væsker

Hvis du godt kan lide smagen af tobak kan du vælge mellem en række forskellige blends, der giver dig den smag du er vant til, der fås e-væsker med almindelig tobak smag i mange varianter og det kan godt tage dig noget tid at finde den helt rigtige blanding medmindre du på forhånd har en idé om hvad rigtig tobak skal smage af efter din mening. Ligesom almindelige cigaretter fås i både light og menthol kan du også få e-væsker, der har samme runde smag. Du kan også tage et nyt skridt, så når du skifter til elektroniske cigaretter kan du også prøve at skifte smag indenfor tobak, du kan nemlig selv vælge smagen på din elektroniske cigaret. Smagsvarianterne er næsten uendelige, du kan bl.a. få frugtsmag, læskedrik såsom cola, smagskombinationer og du kan endda få e-væsker, der smager af drinks. Det anbefales at du, når du køber e-væsker hjem til din elektroniske cigaret, bestiller 2 eller flere forskellige smagsvarianter. Hvis du har haft din e-cigaret i lang tid, har du måske allerede fundet en favorit, men derfor kan det alligevel være meget rart at have noget forskelligt man kan veksle imellem.

Nyttig viden om e-væsker

Der har været en del ravage i medierne om, hvorvidt e-væsker skulle være farlige og giftige og om det er sundere eller usundere mod ens lunger og luftveje. E-væsker er typisk en blanding af Propylenglycol (E1520), Vegetabilsk Glycerin (E422), aromastoffer, demineraliseret vand og evt. Nikotin. Ca. 1 % af befolkningen i Danmark er overfølsomme overfor Propylenglycol, og man kan derfor også få e-væsker, der ikke indeholder dette stof. Propylenglycol bruges i dagligdagen pga. dens antibakterielle virkning, den bliver brugt som fortynder i blandet andet luftvejsmedicin som astmamedicin, samt forskellige andre inhalatorer og mundspray. Vegetabilsk Glycerin kender vi fra dagligdagen fra hostesaft, kageglasur og kosmetiske cremer og andre hudplejeprodukter. Både E422 og E1520 bruges også i røgkanoner, der bruges både på diskoteker men også i teateret. Aromastofferne i e-væsker er præcis de samme, der bruges i produktionen af slik og madvarer. Da der ikke er nogle farlige stoffer i e-væsker, også kaldet e-juice, kan du altså nemt selv vælge smagen til din elektroniske cigaret.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *