Ækelt kravl

Når jeg skal være helt ærlig, så aner jeg faktisk ikke, om det er muldvarpe eller mosegrise, der gennem det meste af vinteren og det tidlige forår har fået vores græsplæne til at minde temmelig meget om et månelandskab. Det ser rædsomt ud med de mange jordskud, og for nogle uger siden besluttede jeg mig for at gå i krig.

Jeg indkøbte en muldvarpefælde og læste mig til, hvordan man bruger sådan en, og jeg var næsten lykkelig den morgen, jeg kom ud og fandt en død muldvarp eller mosegris i fælden, som jeg havde placeret under en gulvspand med bunden opad.

Men det var så også det, for de følgende dage fandt jeg ikke flere muldvarpe i min fælde, men alligevel blev der ved med at komme nye muldvarpeskud i græsplænen. Jeg valgte at opgive at kæmpe alene og ringede til et firma, der er specialister i skadedyrsbekæmpelse for at få dem til at hjælpe.

Der kom en mand ud til os samme eftermiddag efter min arbejdstid, og han fortalte, at den mest effektive måde at komme den slags skadedyr til livs på er at putte nogle gifttabletter ned i dyrets underjordiske gange, hvorefter fugten i jorden vil få noget giftgas til at udvikle sig og slå muldvarpene ihjel.

Der er bare den hage ved det, fortsatte han, at jeg ikke må bruge denne gift tætte på jeres hus end 10 meter, for ellers kan I mennesker også tage skade af giftgassen. Og det er jo tydeligt, at her er en del muldvarpeskud, som er meget tættere på huset end sikkerhedsafstanden.

Men hvis I på et tidspunkt skal være væk fra huset i mindst tre døgn, kan vi såmænd godt bruge giften, for så er gassen væk igen, når I kommer hjem. Og det vil for så vidt også have den fordel, at giftgassen muligvis vil udrydde andet utøj som for eksempel kakerlakker, hvis I har nogle af dem i huset. Kakerlakker skal bekæmpes – det er meget vigtigt!

Det har vi nu så vidt jeg ved ikke og har aldrig haft det. Det nærmeste, vi er kommet på at have noget utøj inde i huset, var for nogle år siden, da jeg fandt ud af, at vi havde fået væggelus i vores soveværelse, men dem fik jeg nu nemt udryddet ved hjælp af en ganske almindelig insektspray. Jeg gav soveværelset et ordentligt pulver ved at bruge hele sprayflasken på én gang, og så sov min kone og jeg inde i stuen den følgende nat for ikke at komme til at indånde noget af giften fra sprayflasken.

Det fortalte jeg til manden fra skadedyrsbekæmpelsen, og han mente, at jeg nok havde været lidt heldig, for så nemt plejer det ikke at være at få bugt med væggelus.

Men i øvrigt, sagde han, så kan du bruge den samme type insektspray mod andre typer småkravl, hvis de finder vej ind i huset. De helt almindelige typer spray, man kan købe i supermarkedet, er normalt effektive mod for eksempel myrer og ørentviste, hvis man bliver udsat for en invasion af dem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *