Cykling er alt for mig

Hvis du havde spurgt mig for 20 år siden, om jeg kunne forestille mig selv i dag som en hardcore cyklist, medlem af flere cykelklubber og stort set altid på udkig efter nye udfordringer i relation til cykelruter og rejser, ville jeg have sagt, at det aldrig vil komme til at ske. Men det gjordet det 🙂

Storkunde hos cykelpusherne

Min lidenskab har ført en hulens masse med sig, og i flæng kan jeg nævne et bedre helbred, en pokkers mange nye venner overalt i verden og en kontinuerlig udgift til cykeltilbehør og cykeludstyr!

Det er ikke en udgift, jeg er ked af, og faktisk betragter jeg mine ikke ubetydelige indkøb af både udstyr og cykler som en investering i det, der giver mig mest glæde i livet: At cykle!

Glæden ved at cykle

Det er svært at sammenfatte alle de mange elementer, der gør mig så lykkelig ved at cykle, men når jeg tager mine cykelbukser på, er det som om, jeg er i en anden verden.

Glemte er hverdagens problemer, skærmydsler på hjemmefronten og på jobbet – og foran mig ligger vejen. Eller stien. Eller det åbne og rå terræn. Jeg cykler nemlig overalt, hvor jeg kan komme til det, og jeg føler mig lige tilpas i byens gader som på en norsk li et sted – uden nogen civilisation omkring mig.

Jeg tror, det har noget at gøre med, at det er MIG, der driver cyklen frem, at jeg kan lugte og føle omgivelserne – og at jeg konstant kan arbejde på at blive bedre, mere udholdende og – ikke mindst – optimere på min cykel og det grej, jeg bruger.

For eksempel var jeg med familien på et lækkert weekendophold i Jylland sidste efterår, og vi tog en lang tur sammen fra Esbjerg og ned til grænsen – og tilbage. På cykel naturligvis. Det vestjyske landskab er bare noget helt særligt – ikke mindst ude ved Vadehavet. Du skulle prøve det!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cykling er alt for mig, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *