Den bedste rengøring?

Egentlig gælder nedenstående artikel nok for hele Danmark – men med særlig fokus på det storkøbenhavnske område. Erhvervsrengøring i København har nemlig – og med en vis rette – et blakket ry. Der har været en del sager med underbetalt arbejdskraft og desværre også med rengøringsassistenter, der ikke kendte forskel på mit og dit.

Derfor er det væsentligt for en virksomhed, der skal have udført rengøring af kontorer, butikker etc., at der foretages en nøje udvælgelse af det firma, der skal varetage opgaverne. Og her er det altså langt fra klogt KUN at kigge på prisen.

Hæderlige og veltrænede assistenter

Det er vigtigt som indkøber at sikre, at det rengøringsfirma, der udvælges, udelukkende beskæftiger mennesker med en ren straffeattest. Ikke alle rengøringsudbydere fortæller, om de gør eller ej. Et eksempel på en virksomhed, der har en klar profil på området, er det københavnske firma KvalitetsRengøring ApS, der på deres hjemmeside melder klart ud om politikken for ansættelse af medarbejdere:

Erhvervsrengøring i København - medarbejderpolitik

Disse betingelser skal alle medarbejdere i rengøringsfirmaet opfylde

Seriøs medarbejderpleje sikrer højere kvalitet

Et af de områder, der meget ofte forsømmes, når det handler om ansatte i rengøringsselskaber, er medarbejderplejen. Ofte får de ingen eller meget begrænset uddannelse, og billige rengøringsmidler med allergener i spandevis udsætter dem for alskens påvirkninger.

Politikken i ovennævnte firma er klar: De benytter de mest miljøvenlige rengøringsmidler – læs mere her – og det sikrer medarbejdertrivsel og ditto fastholdelse, der igen smitter kraftigt af på kvaliteten af den erhvervsrengøring, virksomheden tilbyder.

Kontinuitet og kvalitetssikring

Netop kontinuiteten i medarbejderstaben sikrer en højere kvalitet, og det er derfor ikke helt tosset at spørge lidt ind til, hvor længe medarbejderne gennemsnitligt bliver i det rengøringsfirma, du overvejer at hyre. Jo længere – jo bedre.

Også den løbende kvalitetssikring er vigtig. Der skal være en synlig ledelse, der tager kontrolbesøg som noget naturligt. Ofte er det de mindre og mellemstore rengøringsfirmaer, der leverer den bedste vare, fordi det som regel er ejeren eller ejerne, der foretager den nødvendige kvalitetssikring. Og uanset dedikationen hos en medarbejder: Der er ingen, der gør det bedre end ejeren selv.

Så er der det med prisen på erhvervsrengøring

Ethvert seriøst rengøringsfirma udarbejder unikke tilbud baseret på de faktiske opgaver, der er tale om. Men derfor kan man jo godt lave nogle priseksempler på rengøring, og sådan nogle eksempler på priser på rengøring kan du se her: http://www.kvalitetsrengoring.dk/priser/

Husk, at du altid skal have et udførligt tilbud, en skriftlig aftale og en klar forventningsafstemning med det rengøringsfirma, du måtte vælge. Og rådet her fra redaktionen er også: Vælg et mindre firma, der beskæftiger mennesker gennem længere tid, har medarbejdere der taler og skriver dansk og som benytter sig af miljøvenlige rengøringsmidler. Det er jo altså også dit og dine medarbejderes helbred, det handler om!

God fornøjelse!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Den bedste rengøring?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *