E-dampere mødes

Selv om antallet af rygere, som har lagt tobakken på hylden og i stedet damper løs på en eCigaret, er konstant stigende, kan der alligevel gået noget tid imellem, at man tilfældigt møder en anden bruger af disse elektroniske cigaretter.

Men det skete for mig i formiddags, da jeg var kørt ud til vores lokale hundeskov for at lufte min dejlige Labrador. Han nyder det i fulde drag, når jeg tager mig sammen til at køre ud til skoven med ham, og han nyder det endnu mere, hvis vi er så heldige, at han møder en anden hund, som han kan lege med.

Og præcis sådan var det i formiddags, da vi i skoven mødte en tævehund og dens menneskemor, som også var ude at lufte sig i skoven. Vi fulgtes ad og glædede os begge over, hvor godt de to hunde kom ud af det med hinanden.

På et tidspunkt tog hun en god og billig e-Cigaret op af lommen og dampede lidt på den. Det inspirerede mig til også at tage min frem og sende et par solide dampskyer ud i den friske luft. Helt naturligt affødte det en snak om vores elektroniske cigaretter, som vi begge to var begyndt at bruge i den hensigt at holde op med at ryge.

Den anden hundeejer fortalte, at hun havde lagt tobakken på hylden for fire måneder siden, og hun havde på intet tidspunkt rørt en almindelig cigaret siden da. Min egen historie er af nogen længere varighed, idet det nu er mere end to år siden, jeg holdt op med at ryge almindelige cigaretter.

Det var hun forundret over, for hun havde på intet tidspunkt tænkt sig at fortsætte med E-Cigaretten i flere år. For hende er den udelukkende et middel til et totalt rygestop, som hun fortalte.

Så vi fik os en hyggelig sludder om, hvorvidt man også bliver afhængig af e-cigaretten. Det mener jeg at kunne fastslå, at man gør, men hvis man beslutter sig for også at lægge den på hylden, vil det formentlig ikke være nær så vanskeligt, som det vil være bare at stoppe med ryge almindelige cigaretter fra den ene dag til den anden uden at have en eller anden form for surrogat.

Den anden hundeejer mente nu, at hun nok ikke ville have så svær ved at undvære sin e-Cigaret, for hun var allerede i fuld gang med at nedtrappe indholdet af nikotin i den e-væske, som hun bruger, fortalte hun.

For mit vedkommende har jeg valgt at tage det ganske afslappet, for selv om der endnu ikke er medicinske undersøgelser, der godtgør, at de elektroniske cigaretter er langt mindre skadelige end rigtige cigaretter, så er jeg selv overbevist om, at det er tilfældet. Der er jo hverken tjære eller en række tungmetaller i den damp, man inhalerer fra den elektroniske cigaret, så under alle omstændigheder er der i hvert fald nogle giftstoffer, man ikke får ind i sin krop, som tilfældet er med almindelige cigaretter. Og så er der den fordel, at e-Cigaretten er billigere i brug.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *