Greve

Vi – mig og min kæreste – er lige flyttet ind i en superlækker lejlighed. Det er sådan en 1.etage i en gammel villa. Her er 120 m2, som vi kan boltre os på. Vi har en skøn balkon lige uden for vores soveværelse. Jeg glæder mig til at sidde der om aftenen og nyde udsigten til den store og fine have her i Greve.

Flytterod endnu

Vi bor stadigvæk i flytterodet. Det er lidt svært at få det hele på plads. Min kæreste har været i gang med boremaskiner og skruetrækker for at få sat nogle billeder og hylder op. Det støver en del, hver gang han borer et hul. Er det, fordi det er et gammelt hus, og væggene er bygget af et eller andet meget porøst materiale? I hvert fald så er jeg blevet hende, der altid lige skal hive støvsugeren frem og få det værste støv væk. Lidt irriterende. Men sådan er det, når man flytter sammen: Man påtager sig lynhurtigt nogle roller – og de roller bliver sådan set hængende på én resten af livet sammen.

Vi skal finde en vinduespudser

Det gør sådan set ikke noget – ud fra mit synsvinkel. Så længe jeg så bare selv, må administrere, hvordan jeg håndterer den rolle. Og rollen som rengøringsassistent, den har jeg en helt klar plan til, hvordan jeg skal administrere: Der skal hyres en professionel rengøringsassistent. Jeg mener, at jeg har set, at vi kan få et skattefradrag, hvis vi hyrer professionelle folk til at gøre den slags arbejder i huset. Og jeg kan sagtens forestille mig, at vi kan udnytte det fradrag fuldt ud, hvis vi også finder en vinduespudser i Greve til at komme og ordne vinduerne.

Maden klarer jeg altså selv

Kokkepige skal jeg ikke have. (Og jeg tror faktisk heller ikke, at man kan få skattefradrag for ansætte en kok.) Jeg vil gerne stå for madlavningen og indkøbene her i huset. Så ved jeg, at der bliver købt økologiske varer, og at vi ikke kommer til at spise måltider, hvor kulhydrater og proteiner er blandet sammen. Jeg er ret fanatisk med, hvad, og hvordan vi spiser. Og vi spiser rent. Forstået på den måde, at vi kommer hele kostcirklen rundt, men der er nogle ting, vi aldrig blander sammen. Fx ris og kød. Eller brød, og fisk. Så nej: Ingen makrelmadder i mit køkken.

Jeg har ikke fortalt min kæreste om mine intentioner om at få professionel hjælp til nogle af de kedelige jobs her i husstanden. Jeg skal først lige tale med ejeren af lejligheden for at forklare ham, at vi har brug for hjælpen. Jeg kunne eventuelt nævne for ham, at han også kan få fradrag ved at ansætte hjælp til de kedelige jobs. Det er jo en ældre herre, som måske kan være lidt mistænksom, over at fremmede mennesker får en nøgle til hans ejendom.
Jeg tror sådan set ikke, at det vil være et problem, men hvis nu det bliver et problem, så er det jo altid godt at kunne forklare ham, at jeg tager ansvaret. Vi ser, hvad der sker. Nu skal vi bare lige have de sidste billeder og møbler på plads.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *