Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en anordning, der kan varme huse op på anden vis end de almindelige radiatorer. I praksis står der en kasse i dit hus, som så varmer huset op. Den fungerer på en måde som et køleskab, bare hvor kulden ikke bliver ført ind i køleskabet, eller huset i dette tilfælde, men ført ud i stedet. På denne måde bliver temperaturen inde i huset så hævet, og dermed kan du sidde og have det godt inden døre selv om det er hundekoldt udenfor. Og mange kan endda spare penge på det, på trods af at der ikke er meget arbejde ved det.

Hvorfor kan man spare?

Grunden til at du kan spare penge på at have en varmepumpe er, at du kan bruge den betydeligt billigere varmepumpe, i stedet for en dyrere energikilde. Især hvis du har et oliefyr til at varme dit hus op nu, er der mange penge at hente. Derfor kan det især betale sig rigtigt godt for folk der bor på landet at sætte en varmepumpe op. Et oliefyr er nemlig ganske dyrt at holde kørende, og det kan slet ikke hamle op med effektiviteten af en varmepumpe.

Her kan du hente mere info

varmepumpeoversigten.dk kan du hente yderligere information samt få en uddybende forklaring på de forskellige gængse typer varmepumper. Så er du godt rustet til at vurdere, om en varmepumpe vil være en god investering for dig.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Hvad er en varmepumpe?, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *