Mikse mønstre og brugskunst i hjemmet

Jeg har haft mit hus i en årerække nu. Min stil er moderne, og jeg har ikke mange farver – mest sølv, grå og hvid er gennemgående. Jeg kunne godt tænke mig at opdatere min stil til noget mere levende med farver og mønstre men er lidt usikker på, hvordan jeg griber det an. Jeg vil stadig gerne have det moderne men med en mere hjemlig følelse og ikke så koldt. Jeg kunne godt tænke mig at bruge kontrastfarve på en enkelt væg i hvert rum og så bruge brugskunst, puder, plaider, tæpper og sådan til at matche det.

Det må endelig ikke virke for rodet, så jeg har tænkt mig at undersøge det grundigt på Google og få ideer til, hvordan jeg bærer mig ad med at få mønstre og farver til at gå i harmoni. Jeg har derfor samlet et par tips, som jeg fandt nyttige, som du forhåbentlig også kan bruge.

Tallet 3 er magisk

Tallet 3 er temmelig magisk i boligindretning. Det virker fint at bruge 3 mønstre i et rum. Mønster 1 er det mest dominerende i rummet. Det skal være store mønstre. Det kan være et tæppe. Mønster 2 skal være helt anderledes end mønster 1. Hvis mønster 1 er store blomster for eksempel, kan det næste mønster være et grafisk mønster, som har nogle af de samme farver. Mønster 3 kan ligne mønster 1 eller 2, og der skal være 2 eller 3 af farverne fra de andre mønstre.

Hvad angår farver så mix ikke pasteller med stærke farver, men hold dem adskilt. Når du vælger hvid, så husk der er mange toner af hvid. Mix ikke en offwhite med en ren hvid.

Vær også opmærksom på ”vægten” af rummet. Alle farverne skal ikke være i den ene side af rummet. Det kommer til at se skævt ud. Det bliver mere æstetisk rigtigt at se på, når de er delt ud over rummet.

Glem ikke sengetøjet

Hvis du vil have et rum til at være mere harmonisk, så tænk i store mønstre. Hvis du vil trække opmærksomheden til et bestemt sted i rummet, så brug små mønstre. Meget mønstrede materialer giver mere energi til rummet, mens pasteller giver mere ro. Pasteller virker fint i et soveværelse for eksempel. Du kan være heldig at finde mærker indenfor sengetøj og brugskunst, der allerede har serier, hvor mønstre og farver er lavet, så de passer sammen.

Det nemmeste sted at starte er at vælge et tæppe i et stort mønster, som dermed er grundfarven i rummet. Du kan nu mikse andre farver ind med brugskunst, puder, plaider etc. med mønstre. Du kan også vælge at blive i den samme farve og blot finde relaterede farver i andre mønstre. En anden måde at sætte grundfarven i rummet kan være med et mønstret tapet på en enkelt væg. Der findes efterhånden så mange smukke tapeter i flotte mønstre og farver.

Hvis du ikke er så interesseret i farver, kan du stadig lave et flot rum ved at vælge mønstre i hvidt og sort og sætte dem sammen. Det giver et meget eksklusivt look.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *