Olie og filter

Vores nabos søn, William, som vi har kendt, lige siden han blev født for 19 år siden, er som så mange andre unge mænd helt tosset med biler – og især da de hurtige af slagsen. Han har selv det seneste halve år haft en Seat Leon på gule plader, som han købte brugt. Men efterhånden er den ikke til at kende igen, for den er shinet op med en masse pynt såsom skærmforøgere og spoilere både foran og bagpå.

I sidste uge kom William over til mig og fortalte, at han havde fået lov af sine forældre til at grave ud til en smøregrav i den ene halvdel af deres dobbeltgarage. Og da han vidste, at jeg har en elektrisk hammermejsel, ville han spørge om lov til at låne den, så han kunne lave hul i betongulvet i garagen. Til gengæld, skyndte han sig at sige, skulle han gerne lave lidt service på min bil som for eksempel skift af motorolie, hvis bare jeg selv betaler for olien eller eventuelle reservedele. Det gør jeg, for jeg køber motorolie billigt hos Qualitec: http://www.qualitec.dk/olie-produkter

Det var pænt af ham, og jeg lånte ham selvfølgelig min mejsel. I løbet af weekenden efter havde han gravet ud og var begyndt selve støbearbejdet til den nye smøregrav. Og lige netop i den weekend opdagede jeg for første gang, at der vist var ved at komme et hul i min bils udstødning, så da min kone og jeg kom hjem, slentrede jeg over til William og fortalte ham, at han kunne få lov til at holde premiere på den nye smøregrav ved at skifte udstødningen på min bil.

Det lovede han at gøre og fortalte så, at han faktisk havde et KN filter, som passer til lige netop min model, i overskud, så det ville han så også udskifte med det gamle filter. Men du skal nu skynde dig meget, hvis din bil skal være den første på mit nye ”værksted”, for jeg har lovet en af mine kammerater at udskifte hans bils turbolader, og han har allerede købt den nye, så det bliver nok gjort mandag aften, fortalte William.

Så om mandagen kørte jeg forbi byens store forretning med biludstyr for at købe en ny lydpotte og afgangsrør til min. Manden, der ekspederede mig, kiggede lidt nysgerrigt på mig, fordi han nok troede, at jeg skulle have sådan en speciel lydpotte, der får bilen til at larme ekstra meget, og med min alder på over 50 er jeg nok ikke den typiske kunde til den slags. Men jeg fik da en ny lydpotte uden ekstra lydvolumen, og den monterede William så om tirsdagen.

Mens jeg var ovre og beundre hans arbejde foreslog han faktisk, at jeg skulle få lavet en chiptuning på min bil. Sådan en ny chip kan give din bil flere kræfter, men den sørger også for en bedre forbrænding, så hvis du ikke udnytter de ekstra kræfter, vil den faktisk betyde et lidt lavere benzinforbrug, lovede han.

Det lød jo godt, og prisen er bestemt ikke afskrækkende, så det vil jeg da bestemt overveje. Jeg fandt grejet til chip tuning hos Qualitec i øvrigt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *