På tur i Europa

Denne sommer har vi valgt at tilbringe vores sommerferie som en kør-selv ferie. Det har bragt os gennem en række europæiske lande.

Vi har blandt andet besøgt Tyskland, Østrig, Italien, Schweiz og Frankrig. Det er utrolig spændende og livsbekræftende at komme rundt og besøge andre lande og kulturer. Og selv om der er store forskelle på de forskellige lande og deres kulturer, er der alligevel også mange ligheder.

Globaliseringen mindsker forskellene

De senere års stigende globalisering, udbredelsen af tv og internettet samt billige transport muligheder har helt klar været med til at mindske forskellene mellem landende i Europa. Så selv om der er forskelle, er de blevet mindre med årene. Og sådan vil udviklingen nok fortsætte en del år frem i tiden.

Når man rejser rundt i andre europæiske lande er der derfor også mange ting, som man kan nikke genkendende til. Det er selvfølgelig i stor udstrækning de multinationale selskaber, som man lægger mærke til og genkender. Men også mange mindre detaljer, vil være noget, som man kan genkende fra vores egne hjemlige himmelstrøg.

Man ser selvfølgelig alle de store og let genkendelige brands, så som Coca-cola, Shell, IBM, Microsoft, Apple osv. Og så er der de lidt mindre synlige ting, som bestemte leverandører af frugt og grønt, tøj producenter og lignende.

Men der er også mange mindre detaljer, som man kan genkende hjemmefra. Detaljer, som ofte ikke er knyttet til bestemte producenter eller Brands, men som blot er ting, som går igen rundt omkring i landene. Eks. kan man mange steder, selv i de franske bjerge, finde en ting som Bed-and-breakfast, som jo også er ganske udbredt i Danmark.

Noget helt andet, som man ser i næsten alle lande, er forskellige former for sport. Og her er der for mange sportsgrenes vedkommende faktisk slet ingen forskel på hverken regler eller på hvordan sporten udøves. Det gælder alt fra cykelløb, fodbold, håndbold over golf til bordtennis, billard osv.

Det kan globaliseringen ikke ændre

De fysiske og vejrmæssige forskelle mellem landene kan globaliseringen dog ikke gøre noget ved. Så snart man bevæger sig et stykke ned i Europa, ser man landskab, som vi ikke finder lige nogen steder i lille Danmark. Vejret er også noget anderledes end derhjemme. Generelt er det noget varmere end vi er vant til. Og at der også er kulturelle og sproglige forskelle mellem landende, kan vi jo heller ikke helt komme uden om.

Det er dejligt at komme ud

Det er altid dejligt at komme lidt væk fra sin egen lille andedam og se, hvordan livet foregår i andre dele af verden. Så kan man på egen hånd se, at vi ikke er så forskellige trods alt. Det er mange af de samme ting, som optager folk og som fylder deres daglige gøremål. Det er alt fra arbejde til fritidsinteresser og sågar endda arbejde med hus og have, som optager folk næsten over alt, hvor man kommer frem.

I denne omgang fik vi set lidt af Europa. Men måske kommer vi endnu længere væk næste gang. Vi er i hvert fald klar til at drage af sted igen og besøge flere fremmede himmelstrøg og blive lidt klogere på livet i landende omkring os.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
På tur i Europa, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *