Indretning med pejs

Går du med tanker om at få lidt ild integreret i dit hjem? Det kan jeg sagtens forstå – en pejs er nemlig den perfekte måde at skabe en hyggelig stemning i sit hjem. Selvom det er en hyggelig tanke, så kan det være svært at komme med den helt rigtige ide til hvor i hjemmet pejsen skal placeres og hvordan den skal se ud, derfor kommer jeg her med et par konkrete tips til indretning med pejse.

Hygge til væggen – et råt look

I de fleste hjem er billeder, plakater og malerier ganske populære at have hængende på væggen – det er dog begrænset hvor mange der vælger at hænge en pejs på væggen. Måske er det fordi man oftest ser brændeovne der står på gulvet, eller som pejseindsatse.

Men hænger du en pejs på væggen kan du skabe et udtryk som sjældent ses i hjemmet – og skille sig ud er ofte noget man gerne vil opnå med sin indretning. Er det ikke nok bare at hænge pejsen på væggen, så overvej om noget tapet med et flot mønster kunne sættes op. Jeg har også set flere eksempler hvor skiffer eller terasso sten er blevet brugt, og det giver et råt udtryk der kan se enormt flot ud sammen med pejsen. Med andre ord, så skal du overveje de materialer du omgiver din pejs med, ikke af sikkerhedsårsager, men for den visuelle effekt det kan give.

Skab et samlingspunkt i stuen

Har du ikke lyst til at hænge en pejs på væggen, eller er der bare ikke plads – så skal du kigge på gulvpejsene. Der er flere muligheder når det kommer til at integrere pejsen på gulvet. Den første mulighed er at bruge pejsen som en rumdeler. Her kan det være en god ide at gå efter en lidt større model som gerne er synlig fra flere vinkler. Eksempelvis er Vauni Divider en oplagt kandidat.

Har du ikke pladsen, eller passer det bare ikke ind med en pejs som rumdeler, så overvej en mindre model der kan stå i en krog eller hjørne. Der findes et væld af pejse og vælge imellem, men det du skal tænke på er miljøet den skal stå i. Er pejsen placeret i en stue kan det være en god ide at vælge en pejs der ikke er særlig høj – man får nemlig den bedste effekt af at kigge ned på ilden.

Et andet råd kan være at vælge en pejs der passer ind i de farver der går igen i hjemmet. Har man f.eks. meget rustfri stål, så kig efter en pejs der har det element. Modsat kan det også være smart at bryde farven, har du eksempelvis meget hvidt i hjemmet, så prøv en sort pejs i stedet til at bryde farven.

Vil du læse mere om spændende pejse til hjemmet, så klik her.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Indretning med pejs, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer

One thought on “Indretning med pejs

  1. Det *er* altså bare hyggeligt med en pejs og det er noget vi går og overvejer meget i øjeblikket. Men det er netop placeringen og så det med at vi skal have lavet en skorsten, som vi er lidt tøvende overfor. Vi må nok se i øjnene, at det ikke er en opgave vi selv kan klare, men skal bruge noget professionel hjælp til 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *