Poolbord eller ATV?

Det er bare så fedt at køre på en ATV bike. Det får adrenalinen helt op, hvis man altså ved, hvordan den skal køres. Og hvor. Og ved man det, er der altså lagt op til mere sjov end ved for eksempel et poolbord – hvis du spørger mig!

Det er nemlig sådan, at de fleste ATV bikes er lavet til at køre i terræn. De er faktisk ikke lavet til at køre på gaden med. Det er faktisk ikke ’sundt’ for en ATV bike at blive kørt med på en vej. Det er simpelthen for hårdt underlag for de brede hjul. En ATV bike er fremstillet til at køre i sand og mudder med. Altså i et terræn, hvor underlaget er blødt.
I øvrigt er brede hjul ikke en god idé til firhjulede køretøjer. De kan nemlig nemt vælte i et skarpt sving.

ATV bikes på gaden

Ikke desto mindre, så ser man ATV bikes på veje og gader. De kan blive registreret ligesom en bil. Med syn og godkendelse og alt det der. Det pudsige er bare, at man faktisk godt må køre dem på offentlig vej, selvom man ikke har sele i dem. Og jeg er faktisk ikke sikker på, at det er påbudt at bruge hjelm, når man kører dem.
En bil skal have sele, men det behøver ATV bikes ikke. Det er da lidt underligt.

Og: når en ATV bliver registreret som en bil, så anses den for at være en bil. Det er ikke påbudt at bruge hjelm, når du kører bil. Derfor er det åbenbart heller ikke obligatorisk at bruge en styrthjelm, når man kører sin ATV bike. Det er da også en underlig ting, ikke?

Det får mig til at tænke, at man kan registrere sin ATV bike og så gælder reglerne, som for biler: Der skal betales registreringsafgifter, og man skal have kørekort og overholde færdselsreglerne. Men ellers så kan man godt køre uden sele og hjelm.
Hvis ATV biken ikke er registreret, må den ikke bruges på offentlige veje. Men den må gerne bruges på private områder. Fx en kæmpe mark, eller i en skov.

De fleste, som jeg har set køre på ATV bikes på offentlige veje, er dog fornuftige. De har en hjelm på. Det sætter et godt eksempel til andre. De har måske erfaring med at køre dem i private områder og i vanskeligt terræn, så de ved, hvor nemt de kan vælte. De er måske blevet kloge af skade.

Selvom ATV bikes larmer meget, så må det være cool at køre én. Hvis man kan holde larmen ud. Men jeg tænker, at man ikke skal køre rundt på den i rolige parcelhuskvarterer. Der har jo været mange klager over støjen fra ATV bikes gennem tiden, siden de blev godkendt i Danmark.
De fleste, som har kører på dem, bruger dem kun som et stykke legetøj. De kører på områder, hvor de har fået lov til det, eller hjemme hos sig, selv hvis de har plads nok. Det må være en megafed måde at få brugt nogle timer ude i den friske luft. Især hvis man er flere og kører om kap i et bakket terræn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Poolbord eller ATV?, 5.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *