Printer billig i drift?

Min mand kaldte på mig i aftes, da han sad ved computeren for at finde ud af, hvilken ny printer vi skal købe. Den gamle har gjort det godt, men nu er den efterhånden ved at drille så meget, at vi har besluttet at udskifte den med en ny.

Vores behov er ikke voldsomt stort, så vi var på udkig efter en billig printer, for når man ikke printer mere end fire-fem ark pr. uge, er der jo ingen grund til at investere i en dyrere og dermed også mere solid printer.

Da min mand kaldte mig hen til computeren, var det, fordi han havde fundet en printer, der var på tilbud i en webshop. Den kostede såmænd ikke mere end 450 kroner, men det, han ville vise mig, var, at han syntes, det var pudsigt, at når man så på et tidspunkt skulle skifte de fire printerpatroner i printeren, ville det koste cirka 400 kroner at købe fire nye patroner. Det er da besynderligt, sagde han, at det koste næsten det samme at skifte patronerne som at købe printeren.

Og det kunne jeg selvfølgelig kun give ham ret i, og forklaringen kan formentlig kun være, at fabrikanterne af printere er parate til at sælge dem næsten uden fortjeneste, fordi de ved, at der er mange penge at score på de blækpatroner, som ejerne af de billige printere jo er tvunget til at købe.

Men alligevel er det besynderligt, fastholdt min mand, for der følger jo et sæt blækpatroner med en ny printer, men forklaringen er jo nok, at mængden af blæk i de patroner er betydeligt mindre end i de patroner, man køber til udskiftning, men det meldte webshoppen jo ikke noget om.

Og så er der jo mulighed for senere at købe nogle uoriginale, billige blækpatroner til sådan en printer, nævnte min mand. Han vidste af erfaring, at der er en del netbutikker, som tilbyder patroner til priser langt under, hvad man skal betale for de originale patroner.

Problemet er nok bare, filosoferede han, at den slags billige printerpatroner også indeholder en mindre mængde blæk end de originale, så man er nødt til at udskifte dem tiere, og så er det jo et spørgsmål, hvor meget man kan spare ved at købe de uoriginale patroner.

Vi blev nu enige om under alle omstændigheder at købe den printer, der var på tilbud til 450 kroner. Den var angiveligt nedsat fra normalprisen på 650 kroner, og gebyret for fragt var kun på 49 kroner, så vi synes, vi gør en god handel.

Når den nye printer kommer en af de nærmeste dage, sender vi vores veltjente Canon printer på pension, for nu kan den altså bare ikke mere. Det er dog lidt ærgerligt, at vi på hylden i kontoret har liggende et sæt nye blækpatroner til Canon ( købt her ), som vi nu ikke har brug for, da den nye printer er af et andet fabrikat. Så vi må jo spørge os for i bekendtskabskredsen, om nogen kan bruge de blækpatroner, vi nu har i overskud.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Printer billig i drift?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *