Ridning som sport

Vores nabos søn, Magnus, er født med en fejl i sin hofte, så han går temmelig dårligt og er meget begrænset i sine fysiske udfoldelser. Heldigvis kan man med en operation rette op på den medfødte fejl i Magnus’ hofte, men det kan først ske, når han er fysisk helt udvokset, har lægerne fortalt hans forældre.

Nu er Magnus 13 år og skal regne med at leve med sit fysiske handicap fem til seks år endnu, men der er sket noget rigtig godt i drengens liv for godt et år siden. Magnus har helt naturligt været afskåret fra at dyrke langt de fleste former for sport, og det gør jo hans handicap endnu mere smerteligt. Men så fik hans far den ide, at han måske kunne dyrke ridning, og han tog Magnus med ud på en rideskole lidt udenfor byen, hvor drengen fik lov til at prøve at ride.

Det skulle vise sig at blive til en guldrandet succes, for Magnus er nu fast gæst på rideskolen, hvor han stortrives med at tumle selv de største heste, og vi kan alle mærke, at han er blevet en meget gladere dreng end tidligere.

Om nogle få uger skal Magnus konfirmeres, og min kone og jeg har talt om, at vi hellere vil give ham en rigtig gave end bare penge, for det virker nu mere personligt, hvis vi har valgt en gave til ham.

I den forbindelse var det meget heldigt, at der forleden dag i stakken af reklamer i postkassen var et reklamehæfte fra en specialforretning for billigt rideudstyr her i byen. For selvfølgelig er det oplagt at finde på noget, Magnus kan bruge i den sport, han går så meget op i.

Så jeg gemte den pågældende reklame og spurgte dagen efter Magnus’ far om, hvad der kunne være det rigtige at give ham til konfirmationen. Magnus’ far nævnte, at drengen ønsker sig stort set alle slags rideudstyr, men han trænger i hvert fald til en ny ridehjelm, understregede faderen.

Det lød som en god ide, og jeg kastede mig over reklameavisen for at se, om der var et godt tilbud på sådan en hjelm. Jeg bladede mig gennem avisen og blev noget overrasket over, hvor dyrt den slags udstyr er. For eksempel bemærkede jeg, at det er meget vanskeligt at finde et par ridebukser til under 1.000 kroner.

Men til mit held reklamerede den pågældende specialforretning med ridehjelme, der var nedsat til kun godt det halve, så de faktisk var noget billigere end det, min kone og jeg havde talt om at give Magnus for i gave. Derfor ledte jeg efter noget andet, vi kunne supplere ridehjelmen med, og jeg tænkte på at give ham et sæt sporer, selv om jeg ikke vidste med sikkerhed, om han havde sådan et sæt i forvejen.

Men på bagsiden af reklameavisen var der tilbud på hestedækkener i nogle flotte og spændende design, så det endte med, at vi har valgt at give Magnus et hestedækken sammen med ridehjelmen, og i morgen kører jeg ud til forretningen for at købe gaverne.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *