IT sikkerhed – tjekliste

Der er mange ting at holde øje med for virksomheder, når det drejer sig om deres it-sikkerhed.

Nedenstående kan tjene som en tjekliste for små og mellemstore virksomheder, når de skal have styr på deres it-sikkerhed.

1. Kend dit netværk

Det er vigtigt at have styr på og kende de enheder, som er tilkoblet virksomhedens netværk. Der skal udarbejdes en god dokumentation på enkelte enheder og der skal være planer for hvordan operativsystemer og software på maskinerne holdes up-to-date.

2. Brug et kvalitets antivirus produkt

Virus er og bliver en trussel mod driftsstabiliteten og sikkerheden i virksomheden. Gode antivirus systemer bør implementeres bredt i hele virksomhedens it-system.

3. Hold øje med tingene

Du bør aktivt holde øje med advarsler, fejlmeddelelser og andre vigtige beskeder fra både servere, firewalls og andet vigtigt udstyr på netværket.

4. Luk ned for det du ikke bruger

Luk unødvendige services og programmer på netværksservere

5. Kontrollér data

Hav kontrol over netværkets udgående trafik ved at lukke for alt andet end autoriseret og tilladt adgang til internettet

6. Inddrag medarbejderne

Sidst men ikke mindst: Sørg for at undervise og informere alle brugere grundigt om den korrekte brug af firmaets it-systemer. Og hold løbende brugerne up-to-date med informationer om systemets udvikling.

Ved at implementere ovenstående punkter på en grundig og effektiv facon som en del af firmaets it-drift, vil der være grundlæggende styr på de basale elementer af it-sikkerheden.

Det er vigtigt at bemærke, at ingen virksomheder er ens og at enhver styring af it-sikkerheden derfor altid vil bero på individuelle krav og tilpasninger.

Såfremt virksomheden ikke selv besidder de nødvendige kvalifikationer til at håndtere deres it-sikkerhed bør man kontakte et eksternt it-firma med speciale i it-sikkerhed.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
IT sikkerhed – tjekliste, 8.0 out of 10 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *