Værktøjsbutikken bestod prøven

Jeg startede i mit nye job i december 2015, og jeg skal lige love for, at jeg fik min sag for. Virksomheden, jeg er ansat i, er et stort firma, der har både gartnere, tømrere, blikkenslagere og andre håndværkere ansat, som udfører et hav af opgaver. Og min opgave? At strømline virksomheden, så den er klar til hårdere konkurrence og vækst.

Indkøb af værktøj og udstyr

En af de helt store poster på udgiftskontoen er køb af værktøj og grej. Det er alt fra skruetrækkere til svejseværker, trillebøre og arbejdshandsker og hvad ved jeg. Værktøj koster en del, når det skal være i professionel kvalitet.

Jeg konstaterede, at der blev indkøbt værktøj flere steder, og at der ikke rigtig var noget system i det. Som internetkyndig foreslog jeg, at vi skulle samle alle indkøb online og helst ét sted, hvilket faldt i god jord i ledelsen.

Hos de gamle i marken var der dog lidt skepsis, og jeg kaldte derfor en af de ældste ansatte ind på mit kontor og talte med ham om mulighederne. Han sagde, at han ikke havde noget i klemme nogen steder, men at der var to ting, der skulle være i orden set fra hans verden:

  1. Kvaliteten
  2. Udvalget

Det er jo ganske legitime krav, og jeg foreslog ham, at vi skulle lave en prøve sammen. Jeg bad ham give mig en opgave med et stykke værktøj, som vi skulle købe. Vi ville så så vurdere prisen og kvaliteten – og hvis min foreslåede leverandør – E-værktøj.dk – ikke havde værktøjet, ville vi lægge projektet på hylden indtil videre. Vi installerer jo jordvarmeanlæg og kan kun bruge det bedste.

Den var han med på, og han grinede lidt, da han sagde: “Lad os købe et par nye jordstødere fra Eskimo”. Det var tydeligt, at han var sikker på, at det kunne de ikke klare.

Eskimo jordstøder

Jeg må indrømme, at jeg ikke anede hvad det var, men jeg tastede det ind i søgefeltet – og vupti:

2016-01-11_16-32-04

Nå – tænkte jeg. Så det er en jordstøder. Jeg grinte til ham og viste ham, at det kunne de skam sagtens klare. Da jeg så slog op i vores bogføringssystem og så, at vi normalt betaler 400 kr. ekskl. moms for nøjagtig samme jordstøder, overgav han sig. Og sådan endte det med, at vi i dag køber alt hos E-Værktøj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *