Viden om computere

Det er et temmelig tungt program, forklarede min søn, der har en it-uddannelse, da jeg spurgte ham, om der er nogle særlige forhold at tage hensyn til, hvis jeg vil installere det grafiske program, der hedder InDesign, på min computer. Jeg laver ofte nogle opslag til den boligforening, hvor jeg er ansat som direktør, og jeg kan godt tænke mig at gøre dem lidt smartere i udseende, og det vil kræve et grafisk program.

Min søn tilbød, at han godt kunne skaffe ekstra ram til computer som han ville købe hos notebookonline, så min arbejdscomputer ville få tilstrækkeligt med arbejdshukommelse til at kunne køre programmet uden vanskeligheder. Han nævnte også en pris, og det lød så tilpas billigt, at jeg bad ham om at skaffe det og installere den ekstra ram i min computer.

Og når du nu er i gang, sagde jeg til ham, kan du så ikke også indkøbe et nyt tastatur til computer, for mit nuværende tastatur er ved at være temmelig slidt. Det giver sig udslag i, at nogle af tasterne skal have et ekstra hårdt tryk for at virke, og det er faktisk ret irriterende, at man skal hamre hårdt ned på for eksempel tasten med ”e”, som jo nok er det bogstav, der bruges mest i det danske sprog. Det er i hvert fald den tast, der fungerer dårligt på mit tastatur.

Ja sagtens, svarede min søn, jeg skal bare lige vide, om du til din arbejdscomputer kan bruge et trådløst tastatur, for det er trods alt det smarteste. Og det kan jeg godt, så jeg bestilte et trådløst hos ham. Han køber så billigt hos et specialfirma – du kan læse mere her.

Hvad med din private bærbare, spurgte knægten, er den helt, som den skal være? Nej, det er den faktisk ikke, måtte jeg svare, for skærmen har fået fejl et par steder, hvor der ganske enkelt er mørke pletter i billedet, så jeg overvejer at købe en ny.

Det protesterede min søn imod, for man kan sagtens få et nyt display til notebook, så hvis selve computeren ellers er i orden, så er der ingen grund til at købe en ny, sagde han. Så vi aftalte, at han skulle købe et nyt display, og han lovede også at montere det for mig, for den slags har jeg alt andet lige ikke ret meget forstand på.

Jeg kom i tanker om, at jeg her i sommer havde konstateret, at batteriet i min bærbare ikke kunne holde strøm i nær så lang tid som tidligere. Det var faktisk lidt irriterende, når jeg satte mig ud på terrassen, at jeg efter en times tid måtte trække en ledning ud inde fra stuen for at fodre computeren med mere strøm.

Nå, du skal altså også have et nyt batteri til bærbar, konstaterede min søn, som nu valgte at notere ned, så han ikke glemte nogle af de dele, han skulle købe til mig. Jeg bad ham sørge for at få to kvitteringer, for tastaturet og den ekstra ram til arbejdscomputeren skal boligselskabet jo betale, mens jeg selv skal betale for delene til min bærbare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *