Hvorfor lægge puslespil?
Langt de fleste små børn elsker at lægge puslespil. De elsker simpelthen at lave det samme puslespil igen og igen og nyder at lægge den sidste brik og se det færdige motiv.
Omkring skolealderen er der mange børn, der mister interessen stille og roligt, mens andre stadig nogle år nyder at sidde stille og roligt ved et bord og finde de forskellige brikker.
I teenageårene er der næppe mange, der bruger deres fredag aften på at lægge et puslespil – her er der ligesom andet, der er mere spændende!
Når man når den alder, hvor man selv får børn, genopfrisker man glæder ved at lægge puslespil og nogle får endda lyst til selv at lægge deres egne større puslespil.
At lægge puslespil øger koncentrationen og lærer én at tænke logisk og se både enkeltdele og helheder på samme tid. Og der er rigtig mange puslespil at vælge i mellem. Prøv f.eks. at se det store
udvalg hos Hyggeonkel, http://www.hyggeonkel.dk/puslespil/.
Lægger man puslespil sammen med sine børn har man kvalitetstid, der virkelig vil noget. Her kan man få nogle gode snakke om stort og småt. Det er lidt ligesom, når man kører bil: Alle har vist prøvet, at her glider snakken ofte nemmere. Det kan også anbefales at lægge puslespil sammen med sin kæreste/ægtefælle. Man behøver ikke snakke sammen hele tiden, men ofte ender det faktisk med, at man havde nogle rigtig gode timer sammen.
Hvad skal man så lægge for nogle puslespil? Nogle er til heste – andre til bjerge, men prøv at kigge lidt på Wasgij puslespillene, der er virkelig nytænkende, hvilket også kan aflæses på fanskaren. Her er der på kassen et motiv, hvor nogle virker overraskede, bange eller lignende. Inden i æsken er så brikkerne, der viser, hvad der gjorde dem bange. Du kender altså ikke motivet inden du er færdig med alle brikkerne, men du får nogle hints på æsken. En anderledes, men meget fascinerende måde at lægge puslespil på – det kan anbefales at prøve. Men start ikke med for mange brikker, det kræver lidt øvelse at komme ind i tankegangen.